PERSONAL COACHING

Wat kan personal coaching voor u betekenen?

Personal coaching heeft te maken met verandering, ontwikkeling, leren, afleren, loslaten. De coach werkt met één persoon aan het helder krijgen en bereiken van doelen. Bijvoorbeeld het versterken van dat wat daarin al goed gaat. Maar ook het zicht krijgen op functionele en persoonlijke belemmeringen, het verbeteren en ontwikkelen van dat wat nodig is om het doel te bereiken.

GRONDMAN CONSULT werkt met u aan werkgerelateerde thema’s. Tijdens de sessies zoekt u samen met de coach naar inzichten en ontwikkelpunten. Iedere werksituatie is anders en iedere persoon is anders. U neemt uzelf nu eenmaal mee in het werk. Achter werkgerelateerde ontwikkelvragen gaan soms persoonlijke aspecten schuil. Deze kunnen u belemmeren of zelfs blokkeren in een optimaal functioneren.

Het werken met een coach is geen teken van zwakte. Integendeel, u toont dat u gemotiveerd bent om uzelf te ontwikkelen en verbeteren. Daarom is het juist een teken van kracht dat u niet bang bent om te reflecteren op uw gedrag, overtuigingen, ontwikkelkansen. De coach helpt u bij het zoeken naar antwoorden en oplossingen.

Inclusieve coaching

Effectief functioneren wordt voortdurend beïnvloed door verschillende factoren. Bijvoorbeeld door collega’s, de ambities van de organisatie, de samenwerking met andere teams en de flow van processen. GRONDMAN CONSULT kijkt in ieder coachingstraject naar de context. Waar liggen de verbindingen en hoe beïnvloeden verschillende factoren elkaar. In geval van personal coaching betekent dit dat niet alleen gekeken wordt naar het effectief functioneren van een individu op zichzelf. Ook de invloed van collega’s binnen het team, de rol van het team binnen de organisatie en de relevante horizontale en verticale processen krijgen aandacht.

Drijfveren analyse

Ieder persoon heeft zijn eigen drijfveren. Zijn uw drijfveren complementair aan het team en aan de cultuur van de organisatie? Waar versterken zij elkaar en waar zwakken zij elkaar af? Om daar een helder zicht op te krijgen is een drijfverenanalyse een uitstekend hulpmiddel. GRONDMAN CONSULT is gecertificeerd consultant voor het maken van een Profile Dynamics analyse.

Wilt u meer informatie over hoe personal coaching u verder kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek.

15 november 2020