CONFLICTCOACHING

Wat is conflictcoaching?

Wanneer er een conflict ontstaat, of dreigt te ontstaan, kunnen partijen daar niet altijd zelf uitkomen. Dan is het een goed idee om conflictcoaching in te zetten. De conflictcoach kan één of meer betrokkenen ondersteunen, afhankelijk waar de behoefte ligt. De conflictcoach maakt een analyse van de situatie die is ontstaan. Op basis daarvan kan de conflictcoach adviseren en een oplossingsrichting aangeven.

Wat kan GRONDMAN CONSULT hierin voor u betekenen?

Wij luisteren naar de betrokkene(n) als individu. Daarbij kijken wij zowel naar de bijdrage van de betrokkene als naar de inhoud van het conflict. Wij geven inzicht in de rol die de betrokkene heeft in het conflict en welk gedrag hierin effectief of minder effectief is. Tevens kijken we naar de inhoud van het conflict en adviseren over de oplossingsrichting. Wij vinden het hier van belang om zoveel als mogelijk de zelfregie van de betrokkene daarin te ondersteunen en begeleiden. De mooiste uitkomst is als mensen zodanige ondersteuning hebben gekregen dat ze zelf op een goede manier het conflict kunnen oplossen.

Voor wie kan conflictcoaching hulp bieden?

Conflictcoaching kan hulp bieden bij veel soorten van conflicten, bijvoorbeeld in de privésfeer maar ook om conflicten op de werkvloer. Neem vrijblijvend contact op als u denkt dat conflictcoaching u kan helpen. Wij informeren u graag.

Het verschil tussen conflictcoaching en mediation

Een conflictcoach heeft in een conflict geen formele rol. De conflictcoach ondersteunt één of meerdere betrokkenen in een conflict, coacht op effectief gedrag en geeft ook inhoudelijk advies op basis van meestal een specifieke expertise. Bij mediation heeft de mediator wel een formele rol. U kunt over mediation meer lezen als u de link volgt of in het menu kiest voor mediation.

Drijfverenanalyse

Ieder persoon heeft zijn eigen drijfveren. Deze drijfveren zijn bepalen waar uw positieve energie van krijgt en waar uw weerstanden zitten. Bij conflicthantering biedt een drijfverenanalyse een uitstekend hulpmiddel om inzicht te krijgen in de waarden die energie geven of energie kosten en zelfs tot weerstanden leiden. GRONDMAN CONSULT is gecertificeerd consultant voor het maken van een Profile Dynamics analyse.

14 november 2020